Beza orang bodoh dengan orang pandai


Orang bodoh = pakai credit card sampai maximum pas tu takleh bayar (berlagak macam org banyak duit!)
Orang pandai = pakai credit card tapi orang lain bayarkan (pakai kad klon la tu!)

Orang bodoh = company dah sediakan nescafe, milo, biskut, bla bla bla tapi gi minum gak kat cafeteria kena bayar plak tu.
Orang pandai = tak minum kat cafeteria tapi company punya nescafe, milo, biskut, bla bla bla angkut bawak balik!!!!

Orang bodoh = beli suratkhabar sebab nak tengok nombor ekor je pas tu buang.
Orang pandai = orang yg tunggu org bodoh buang pas tu dia kutip…dapat baca semua sekali wo

Orang bodoh = kentut kuat-kuat kat office pas tu bangga ngan baunya.
Orang pandai = kentut senyap sunyi (takde bunyi) baunya… boleh buat unta sakit perut! dhab pun koma sekejap! pas tu bermati-matian salahkan member sebelah (guess sapa member sebelah tu?….si bodoh yg kentut kuat tu la!)

Orang bodoh = ada masalah cerita kat orang pandai
Orang pandai = dengar masalah orang bodoh pastu cerita kat orang bodoh yang lain, pas tu membodohkan orang bodoh tu…jadinya orang bodoh yang pertama tu jadi bodohs (plural)

 

Ada lagi…
Orang bodoh = orang yg buang masa baca blog ni!
Orang pandai = saper yang forward cerita ni…… aku la tu…jadi yang mana satu pilihan bijak pandainye kalau nak jd org yg pandai, cepat-cepat ler forwardkan  blog nih……. heheheheeeee……….

 

 

p/s: takkan nak kena sorang2 kan??? Kan?? Kan ..he..he he.. ????

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: