Resipi: Kapucino Cendawan Berkrim


Bahan-bahan:

30 gm cendawan butang segar
30 gm kentang
50 gm  roti Perancis
10 gm lada benggala merah (panggang)
10 gm lada benggala hijau (panggang)
150 ml stok ayam
30 ml krim putar
10 gm bawang besar
10 gm kucai
10 gm seleri
15 gm mentega

Cara menyediakan:

1. Panaskan kuali dan cairkan mentega.

2. Masukkan sayur-sayuran, cendawan, kentang dan stok ayam.

3. Renehkan hingga bahan tadi masak dan kisar.

4. Masukkan bahan yang telah dikisar ke dalam mangkuk, hiaskan dengan krim putar dan lada benggala panggang.

5. Hidangkan bersama roti.

(Dipetik daripada majalah Harmoni)

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: