Resipi: Salad Bersama Sos Madu


BAHAN-BAHAN:

Salad campuran

50 gm hirisan dada ayam (bakar/goreng)

50 gm keju ceddar (potong dadu kecil)

5 ekor udang (goreng)

4 biji telur puyuh

 

BAHAN SOS:

4 ulas bawang merah (cincang halus)

3 cm halia (cincang halus)

Daun ketumbar (hiris halus)

1 batang serai (cincang halus)

1 susu besar  minyak jagung

1 sudu kecil mentega cair

1/2 sudu besar madu

Garam dan lada secukup rasa

 

CARA MENYEDIAKAN:

1. Sediakan sos terlebih dahulu. Masukkan semua bahan-bahan untuk sos dan kacau sehingga sebati dan ketepikan.

2. Salad campuran digaul bersama sos.

3. Campurkan dengan dada ayam, keju, udang dan telur puyuh.

 

 

Tags: , , ,

Leave a comment